Вести
Јана и Калин денес во 2 коло во Шпанија  07-11-2018
Калин Ивановски и Јана Стојанова кои се дел од националниот тим до 14 години, го продолжуваат настапот на Тенис Европа Јуниорскиот турнир до 16 години, GUILLERMO VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY, кој е турнир 2 категорија и се одржува во  Шпанија.

Националниот тим од Македонија е во состав: Калин Ивановски, Борис Мркев и Јана Стојанова, а официјален тренер е Слободан Бачварски.

Јана и Калин се поставени за втори носители на турнирот, а денес играат 2 коло на главниот турнир, 

2 коло
Kalin IVANOVSKI [2] 5-7, 2-6 Yu ZHANG [WC] 
Jana STOJANOVA [2] 4-6, 6-4, 6-0 Giulia PISANO [WC] 

1 коло
Kalin IVANOVSKI [2] - Lluc MIR ANGLADA [LL] 6-2, 6-1
Boris MRKEV - Lorenzo FERRI 0-6, 0-6
Jana STOJANOVA [2] - Anna KANTOR   6-4, 6-2

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup