Вести
Европско 14 - 2 ден  20-07-2021
     
   Ана Стојановска               Катја Ивановска             Амар Хусеиновиќ         Александар Трифуновски

Македонските репрезентативци до 14 години, го продолжуваат настапот на Европскиот Јуниорски Шампионат до 14 години, кој се одржува во Мост, Чешка, на главниот турнир во конкуренција на двојки.

Европскиот Јуниорски Шампионат до 14 години
Денес, 20.07.2021 година на распоред се:
1 коло двојки
Amar HUSEINOVIKJ / Аleksandar TRIFUNOVSKI   - Кaspar LUSTI  / Samuel MANDELKORN  (EST) службена победа Естонија
Ana STOJANOVSKA  / Katja IVANOVSKA  -  Philippa FAERBER / Julia STUSEK (GER) 3-6, 3-6


Резултати постигнати на главен турнир поединечна конкуренција:

1 коло
Аleksandar TRIFUNOVSKI [317 на ТЕ]  -слободен
Amar HUSEINOVIKJ [26 на ТЕ]  - Andres SANTAMARTA ROIG [45 на ТЕ]  6-2, 1-6, 0-3 службена победа на Роиг

Ana STOJANOVSKA [172 на ТЕ] - слободна
Katja IVANOVSKA [271 на ТЕ]  - слободна
 
2 коло 19,07,2021
Аleksandar TRIFUNOVSKI [317 на ТЕ]  -Aron MAJOR [317 на ТЕ] 1-6, 1-6
Ana STOJANOVSKA [172 на ТЕ] - Eva ZABOLOTNAIA [54 на ТЕ] 0-6, 0-6
Katja IVANOVSKA [271 на ТЕ]  - Iana SEMICHINA [196 на ТЕ] 1-6, 2-6
Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup