Вести
Лина запрена во 1/4 финале во Унгарија  26-07-2018
Најдобро рангираната македонска тенисерка Лина Ѓорческа оваа недела настапува ИТФ турнир вреден 25000 УСД во Баја, Унгарија.
Lina GJORCHESKA (MKD) (669 на ВТА, најдобар ранг 170)  по победата во 2 коло на главниот турнир против осмата носителка на турнирот Natalija KOSTIC (SRB) [8) со резултат 6-4, 6-2, денес загуби во 1/4 финале  од четвртата носителка на турнирот Reka-Luca JANI (HUN) [4]  (350 на ВТА најдобар ранг 147) со резултат 63, 36, 26.

Комплетни резултати на Лина на овој турнир:

1/4 финале 26.07.2018
Lina GJORCHESKA (MKD) 6-3, 3-6, 2-6 Reka-Luca JANI (HUN) [4]  

2 коло 25.07.2018
 

Lina GJORCHESKA (MKD)  6-4, 6-2   Natalija KOSTIC (SRB) [8)

 

1 коло

Lina GJORCHESKA (MKD)     6-1 6-2     Luca JANOSI (HUN)

 


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup