Вести
Македонија во Група Б  14-04-2019
   
              Лина Ѓорческа                  Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска  Александра Симева

Македонија е извлеченаво Групата Б заедно со репрезентациите на:
ГРУПА Б
1 носител Кипар
2 Северна Македонија
3 Алжир
4. Конго
5. Косово
ГРУПАА
1. Литванија
2. Финска
3. Малта
4. Исланд

На Фед Куп недопатува репрезентацијата на Камерун

Македонската репрезентација ќе отпатува во следниот состав:
1. Лина Ѓорческа - 385 на ВТА
2. Магдалена Стоилковска - 1285 на ИТФ за жени
3. Ана Ристевска- нема ВТА и ИТФ ранг за жени
4. Александра Симева- нема ВТА и ИТФ ранг за жени
Капитен  и селектор: Димитар Лабудовиќ

На Фец Куп натпреварите во Хелсинки ќе настапуваат следните репрезентации:
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup