Вести
Прв тренинг камп во 2016 година  13-04-2016

  


На терените на Тенискиот клуб Југ -Скопје, во тек е првиот тениски камп за јуниори и јуниорки до 12 години кој започна на 12,04 а е предвидено да заврши на 14,04,2016 година. Овој камп е дел од проектот на Македонската тениска федерцаија и Интернационалната Тениска Федерација за развој на натпреварувачи до 12 години, а на кој уредно беа поканети:
- Борис Мркев-ТК Југ
-Душан Ѓоргевски-ТК МТП
-Јован Тренчевски-ТК Југ
-Мал Агуши-ТК Југ
-Илин Станковски-ТК Прилеп
-Борјан Николовски-ТК ИТЦМ
-Марко Стоилковски-ТК Парк

-Стефанија Кировска-ТК Југ
-Јана Стојановска-ТК Парк
-Ива Кузмановска-ТК Југ
-Александра Симева-ТК Парк
-Ерина Попова-ТК Парк
-Симона Ангелова-ТК Југ

Тренерски тим за првиот тренинг камп е:
-Слободан Бачварски- ТК Југ
-Зоран Огњановиќ - ТК Југ
-Димитар Лабудовиќ - Тенниспарк Скопје
-

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup