Вести
3 ден - Европско 14  25-07-2018
     
       Александра Симева                        Јана Стојанова                          Калин Ивановски                             Мал Агуши

Денес, 24.07.2018, македонската репрезентација нпродолжува со настап на Европскиот Шампионат до 14 години
. во Мост, Чешка.


денес на распоред се следните натпревари:

3 коло 25,07,2018
Kalin IVANOVSKI 6-1, 6-3, Mikhail GOROKHOV [1] 
Aleksandra SIMEVA 4-6, 1-6 Aliona FALEI [8] 

ДВОЈКИ
2 коло 25.07.2018

Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  3-6, 1-6 Sean CUENIN [7] Luca VAN ASSCHE 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA 0-6, 6-4, 10-5  Matylda BURYLO / Anna Sofia HASETH 

разигрување 25.07.2018
2 коло
Jana STOJANOVA 4-2, 5-4(11) Giulia MARTINELLI 
Mal AGUSHI 0-4, 4-5(1) Merse DELI 

Претходно постигнати резултати на македонските репрезентативци:
2 коло
Kalin IVANOVSKI 6-4, 6-0  Erik ARUTIUNIAN 
Aleksandra SIMEVA 6-0, 6-1 Rachel MCCRUM 

1 коло
Kalin IVANOVSKI - слободен
Mal AGUSHI 3-6, 3-6 Mikalai BANKOU 
Aleksandra SIMEVA - слободна
Jana STOJANOVA -6-4, 3-6, 2-6 Florentine DEKKERS 

1 коло
Jana STOJANOVA- Слободна
Mal AGUSHI - слободен


ДВОЈКИ
1 коло
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  6-7(4) 6-2 10-6  Mihail BROVINSCHI / Maxim CAZAC 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA-  слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup