Вести
Мастерс Ветерани, Екипно 12 и детски тенис  17-10-2019

На ден, 18.10.2019 година, во канцеларијата на Тениската Федерација на Северна Македонија, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Екипното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години,  кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Тениска Академија -Скопје, во периодот од 19,10,-21,10,2019 година.

опис

Екипното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

1. јуниори
2. јуниорки

жребови

1. јуниори
2. јуниорки

распоред за играње

Сабота: 19.10.2019 година

 
На терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот од 19.10.-21.10,2019 година ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за Ветерани 50- и 50+години.  
Почеток на натпреварите:  Мастерс турнирот за Ветерани 50- години  започнува во Сабота 19.10.2019 година во 10:00 часот, а за Ветерани 50+ години во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување.
Извлекување:  Извлекувањето  за Ветераните 50- години ќе биде во Сабота 19.10.2019 год.  во 09:50 часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за Ветераните 50+ години ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

Согласно пропозициите за празните места на лице место може да се запишат и дополнителни заинтересирани кои се на Ранг листата во соодветната категорија и конкуренција.

 

опис

МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за  Ветерани 50- и 50+ години

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

листа на поканети и потврдени Ветерани
1. Ветерани 50-
2.Ветерани 50+

жребови

1.Ветерани 50-
2. Ветерани 50+

распоред за играње

на лице место


Исто така  во периодот од 19.10.-20.10.2019 година на терените на тенискиот клуб ИТЦМ-Скопје , ќе се одржи турнир-детски тенис: портокалов и црвен тенис.

РОКОТ ЗА ПРИЈАВА ЗА ДЕТСКИОТ ТЕНИС Е ДО ЧЕТВРТОК, 17.10.2019 година.  Доколку некој од Вашите членови и подоцна се одлучи да учествува на детскиот турнир, тогаш сите заинтересирани учесници кои нема да бидат пријавени во рокот за пријава, а сакаат да настапат на турнирот,  во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот
.

ПОЧЕТОК НА НАТПРЕВАРИ

Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА започнуваат во САБОТА на 18.10.2019 година во 10:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 9:00 до 9:30 час. Влечењето на жрепката за  за Момчиња ќе се изврши во 9:40 часот.
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 18.10.2019 година во 11:30 Часот, по претходно запишување кое започнува во 11:00 до 11:15 часот. Влечењето на жрепката Девојчиња ќе се изврши во 11:20 часот.
Натпреварите  од  ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 18.10.2019 година во 12:00 часот, по претходно запишување кое започнува во 11:3о до 11:45 часот., Влечењето на ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 11:50 часот.

опис

детски турнир

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

црвен тенис
портокалов момчиња
портокалов девојчиња

жребови

црвен тенис
портокалов момчиња

портокалов девојчиња

распоред за играње

на лице место

 

  

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup