Вести
Јана победник на Источно Европскиот шампионат- 2 недела  15-03-2019
            
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација денес завршува со настап на 2 недела на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.


ЈАНА СТОЈАНОВА ПОБЕДИ ВО ФИНАЛЕ И НА 2 НЕДЕЛА ОД ИСТОЧНО ЕВРОПСКИОТ ШАМПИНАТ ВО АНТАЛИЈА ТУРЦИЈА, ПРОТИВ Aleksandra GABROVSKA [5] со резултат 7-5, 6-2

финале 15.03.2019
Jana STOJANOVA [1]  7-5, 6-2  Aleksandra GABROVSKA [5] 
разигрување за пласман за 3-4 место
Marko STOILKOVSKI [6] 2-6, 0-6 Atakan KARAHAN [2] 
разигрување за пласман за 5-6 место
Iva JOVANOVA [2] 6-3, 6-0 Veneta GENCHEVA 

Конечен пласман на македонските репрезентативци на Источно Европскиот Шампионат 2 недела
1. Јана Стојанова -1 место
2. Марко Стоилковски 4 место
3. Ива Јованова- 5 место
4. Борјан Николовски - 17 место
ДВОЈКИ:
2 место: Јана Стојанова и Ива Јованова
9 место Марко Стоилковски и Борјан Николовски


Конечен пласман на македонските репрезентативцина Источно Европскиот Шампионат 1 недела
1. Јана Стојанова-1 место
2. Ива Јованова-2 место
3. Марко Стоилковски-2 место
4. Борјан Николовски -19 место
ДВОЈКИ
1. Ива Јованова и Јана Стојанова- двојки- 2 место
2. Борјан Николовски и Марко Стоилковски-6 место

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup