Вести
2 ден 2 недела на ИТФ ТЕ Источно Европски шампионат 2016  15-03-2016
   
од лево кон десно: Ѓорѓи Јанкуловски, Ведран Радоњанин, Слободан Бачварски-тренер/капите, Јана Огњановска и Ана Ристевска

Македонската репрезентација до 14 години ги продолжува натпреварите на вториот турнир во Анталија, Турција на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години. 

2 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - Lasha Giorgi KIKVIDZE   6-0, 6-0
Vedran RADONJANIN -  Matas BRUZAS [6] 6-3, 5-7, 6-4
Ana RISTEVSKA [4] -      Tamari GAGOSHIDZE победник Ана службено

за пласман од17-32 место
Jana OGNJANOVSKA [6] - Anda KADIA  6-0, 6-0

1 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - слободен 1 коло
Vedran RADONJANIN -   Brynjar Sanne ENGILBERTSSON   6-0, 6-0
Jana OGNJANOVSKA [6] - Christina STYLIANIDES 5-7, 6-7(3)
Ana RISTEVSKA [4] -       Sofi BRICH  6-3, 6-3
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup