Вести
Државно Првенство на Македонија за Мажи (поединечно и двојки) и Жени (поединечно)  28-09-2017
На ден 25.09.2017 година со почеток во 12 часот ќе се одржи извлекување за Државното првенство на Македонија за Мажи(поединечно и двојки) и Жени (поединечно), кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 26-30,09,2017.

До сега на адреса на Македонската Тениска Федерација пристигнати се следните пријави:
1. Мажи поединечно
2. Жени поединечно

3. Мажи двојки- запишување на лице место на ден 27.09.2017 година до 14 часот кај Делегатот

Резултати:
1.Мажи поединечно
2. Жени поединечно
3. Мажи конкуренција двојки

Распоред за играње:
Четврток: 28.09.2017 година
Петок: 29.09.2017 година
Сабота: 30.09.2017 година

Државни прваци на Македонијa во периодот 2010-2016

2010- Димитар Ристовски го победил Деари со резултат 64 75 63

2011-  Мицов го победил Деари со резултат  36 63 76/1/ 60

2012   Јотовски го победил Дургути со резултат 46 63 61 20 Пов. Дургути

2013- Мицов го победил Деари со резултат 64 61 64

2014- Грабул го победил Мицов во финале со резултат 62, 61

2015- Грабул го победи Јотовски во финале со резултат 36, 62, 76(5)

2016 - Грабул го победил Мицов во финале со резултат 61, 61

2010- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 63, 62

2011- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 61, 62

2012  Магдалена Стоилковска ја победила Дорис Алексовска со резултат  62, 61

2013 –Магдалена Стоилковска ја победила Тања Стојановска со резултат 64, 63

2014 Катарина Маринковиќ ја победи Бистра Петреска со резултат 61, 75

2015 Катарина Маринковиќ ја победи Марија Еленова со резултат 64, 64

2016 Катарина Маринковиќ ја победи Ана Ристевска со резултат 64, 62

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup