Вести
Ива Данева и Марко Стоилковск Државни прваци до 14 години  08-05-2019
На терените на тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот од 03,05,-06,05,2019 година се одржа Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години.
Државни прваци во категоријата до 14 години се:
1. Ива Данева (Тениски клуб Југ-Скопје)
2. Марко Стоилковски (Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје)

Тие во финалните натпревари ги постигнаа следните резултати:
Јуниорки
Ива Данева (Југ) 6-3, 6-0  Нина Маринковиќ (Југ)
Јуниори
Марко Стоилковски (Тенниспарк) 6-2, 6-1   Борјан Ѓуковиќ (Југ)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup