Вести
Детски тенис и ЗОПМ 18  22-12-2017
На ден, 22.12.2017 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекување за Зимското Отворено Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 18 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 24-27.12.2017 година.

На терените на Тенискиот клуб Тениска Академија-Скопје, во периодот од 23.12.-24.12.2017 година ќе се одржи ќе се одржи турнир од проектот Детски тенис, црвен и портокалов турнир.
ЗАПИШУВАЊЕ ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС МОМЧИЊА во Тениски клуб Тениска Академија  во САБОТА на 23.12.2017 година во 9:00 до 9:30 часот
ЗАПИШУВАЊЕ ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС ДЕВОЈЧИЊА во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 година во 9:00 до 9:30 часот
ЗАПИШУВАЊЕ ЦРВЕН ТЕНИС во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 година во 11:2о до 11:4о часот

ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ЖРЕБКА ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС МОМЧИЊА во Тениски клуб Тениска Академија  во САБОТА на 23.12.2017 во 9:40 часот
ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ЖРЕБКА ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС ДЕВОЈЧИЊА во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 во 9:40 часот
ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ЖРЕБКА ЦРВЕН ТЕНИС во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 во 11:50 часот

ПОЧЕТОК НА НАТПРЕВАРИТЕ ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС МОМЧИЊА во Тениски клуб Тениска Академија  во САБОТА на 23.12.2017 год, во 10 часот
ПОЧЕТОК НА НАТПРЕВАРИТЕ ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС ДЕВОЈЧИЊА во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 год, во 10 часот
ПОЧЕТОК НА НАТПРЕВАРИТЕ ЦРВЕН ТЕНИС во Тениски клуб ИТЦМ во САБОТА на 23.12.2017 година, во 12 часот

опис ДЕТСКИ ТЕНИС Зимското Отворено Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 18 години
листа на пријавени 1. портокалов момчиња
2. портокалов девојчиња
3. црвен тенис
1.јуниори
2.јуниорки
жребови на лице место
1. портокалов момчиња
2. портокалов девојчиња
3. црвен тенис
1.јуниори
2.јуниори        
распоред за играње на лице место Недела: 24.12.2017
Понеделник: 25.12.2017
Вторник: 26.12.2017

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup