Вести
Јана Стојанова на турнир во Русија  03-01-2019
Најдобро рангираната македонска јуниорка Јана Стојанова за врме на Ново Годишните празници, настапуваше на Тенис Европа турнирот до 14 години RWB Christmas Cup 2019, во Кимки, Русија. Турнирот е 1 категорија.


Таа на овој турнир беше поставена за втора носителка и ги постигна следните резултати:

3 коло
Jana STOJANOVA [2]3-6, 1-6  Diana LEMANOVA [16] 

2 коло
Jana STOJANOVA [2] 6-4, 7-6(5)  Noa MAJOR 

1 коло
Jana STOJANOVA [2] - слободна

Од овој турнир, Јана го продолжува настапот на Тенис Европа турнирот до 14 години- Kremlin Cup Junior 2019, кој е исто така турнир од 1 категорија и започнува на 07,01,2019 година, а се игра во Ризан Русија.

На овој турнир Јана со нејзиниот ранг 34 место на Европската Ранг листа за јуниорки до 14 години, е 2 позиција на приемната листа.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup