Вести
2 ден 2 турнир на Источно Европски Шампионат до 14 години  14-03-2017
           
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 2 недела, во Анталија, Турција.

2 коло главен турнир
Jana STOJANOVA - Tamari GAGOSHIDZE [3] 6-4, 6-1
Stefanija KIROVSKA -   Arina GAMRETKAIA [2] 2-6, 1-6
Berk BUGARIKJ  - Ainius SABALIAUSKAS 6-0, 2-6, 6-7

разигрување 17-32место
Boris MRKEV - Davit CHOBANYAN 6-2, 6-1

1/4 финале двојки
Jana STOJANOVA / Stefanija KIROVSKA - Aja BROQI / Vesa GJINAJ 6-0,6-2
Berk BUGARIKJ  / Boris MRKEV - Eyyub MUSTAFAYEV / Kenan GASIMOV  6-4, 6-1


УТРЕ 15.03.2017 
1/4 финале главен турнир
Jana STOJANOVA - против победничката од натпреварот Ozlem USLU или Evelina MARTIROSYAN [6] 

разигрување 9-16 место
Stefanija KIROVSKA -   против таа што ќе загуби во натпреварот Amelija MATJUNINA [5] или Meril SONAKIN 

Berk BUGARIKJ  - David TOTIKASHVILI 

разигрување 17-24 место
Boris MRKEV - Vilius GAUBAS 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup