Вести
Dr Oetker Junior Trophy Романија  21-05-2018
Борис Мркев, Борјан Јованов и Александра Симева оваа недела ќе настапуваат на Тенис Европа јуниорскиот турнир Dr Oetker Junior Trophy до 14 години во Букурешт, Романија.

Турнирот се игра на костур од 64 и е од 1 категорија.
 
Aleksandra SIMEVA [3] е поставена за 3 носителка и денес во 1 коло игра против Isabelle Gabriela TURTUREA [Q], додека пак Мркев веќе стартуваше со победа во 1 коло против Filip Gabriel BARA [WC] кого го победи со резултат 6-0, 6-3. Borjan JOVANOV 
загуби во 1 коло од Eric David VERDES со резултат

1 коло главен турнир:
Aleksandra SIMEVA [3]  6-2, 6-1 Isabelle Gabriela TURTUREA [Q] 
Boris MRKEV  6-0, 6-3  Filip Gabriel BARA [WC] 
Borjan JOVANOV   3-6, 2-6 Eric David VERDES 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup