Вести
Македонија извлечена во Група Б  11-04-2016
     
Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација од утре настапува на натпреварите од третата Евро Африканска зона, во Улцињ, Црна Гора.

Извлечени сме во Група Б, а за натпреварите од плејофот ќе разигруваме со група Д.

Утре на 12.04.2016 година, Македонија првиот натпревар ги игра против репрезентацијата на Ерменија.


Држава

    1    

   2          

   3

    4

Ireland [2]

 

 

 

 

Armenia

 

 

 

 

Macedonia

 

 

 

 

Iceland

 

 

 

 

 

2 носителки  ИРСКА
- Georgia Drummy
-
Jennifer Timotin
-
Anna Bowtell

Капитен Yvonne Doyle (IRL)

ЕРМЕНИЈА
-
Ani Amiraghyan
-
Lusine Chobanyan
-
Ani Safaryan

Капитен Gayane Movsisyan (ARM)

 МАКЕДОНИЈА:
- Magdalena Stoilkovska
-
Katarina Marinkovikj
-
Elena Jankulovska
-
Nora Hristovska

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

ИСЛАНД
-
Hera Brynjarsdottir
-
Anna Soffia Gronholm
-
Selma Oskarsdottir
-
Hekla Maria Jamila Oliver
Капитен Jon-Axel Jonsson (ISL)

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup