Вести
Лазар Мицев и Љупчо Митревски Државни прваци- Ветерани  17-09-2019
 
од лево кон десно: Панче Арсов, Лазар Мицев,                     Есад Дациќ и Љупчо Митревски

На терените на тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот од 14-16.09.2019 година, се одигра  Државното првенство на македонија за Ветерани 50- и 50+ години.

Државни Прваци за 2019 година се: Лазар Мицев (Т.К. Црна Река) во категоријата 50- години и Љупчо Митревски ( Т.К. МТП) во категоријата 50+ години

Тие во финалните натпревари ги совладаа:
во категоријата 50- години
Лазар Мицев (Т.К. Црна Река) -  Панче Арсов (Т.К. Неготино) 
6-4, 6-1
во категоријата 50+ години 
Љупчо Митревски ( Т.К. МТП)  -Есад дДциќ (Т.К.МТП)  7-5, 6-3
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup