Вести
Јуниори до 14 на турнир Тирана Опен 2016  12-04-2016
Макеонските јуниори до 14 години, оваа недела настапуваат на Тенис Европа турнирот до 14 години, Тирана Опен 2016, кој се игра во Тирана, Албанија и е турнир 3 категорија.

До сега македонските тенисери ги постигнаа следните резултати:

2 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] -  Marcel POLITOWICZ 
Berk BUGARIKJ - Hamad MEDJEDOVIC [3] 
Vedran RADONJANIN [6] - Lorenzo CARBONE [Q] 

Ana RISTEVSKA [1]  -Greta BORSOI [Q] 

Jana OGNJANOVSKA [3]  Anna Chiara BASURTO 


1 коло главен турнир ЈУНИОРИ
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - слободен
Berk BUGARIKJ - Skerdi HASA   6-2, 6-3
Vedran RADONJANIN [6] - Danijel MAKOVIC [WC]  6-0, 6-0
Damjan POPOVSKI [Q] -  Petar JOVANOVIC  5-7, 1-6
1 коло главен турнир ЈУНИОРКИ -
Ana RISTEVSKA [1]  Ginevra APREA [Q] 6-3, 6-1
Jana OGNJANOVSKA [3]  - Anita BERTOLONI [WC]  6-1, 6-3
Mina DASKALOVIC -  Alina SHCHERBININA [2] 0-6  1-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup