Вести
4 ден Источно Европски Шампионат до 14 години  10-03-2017
        
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, денес го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 1 недела, во Анталија, Турција.

разигрување за пласман 05 до 08 место
Jana STOJANOVA - Cristina SOSNOVSCHI 6-2, 4-6, 2-6

разигрување 09 до 16 место
Boris MRKEV - Edvards Teodors LIEPINS [3]  2-6, 3-6
Berk BUGARIKJ  - слободен

разигрување 17 до 32 место

Stefanija KIROVSKA - Umayra HASHIMOVA [7] 1-6, 2-6

УТРЕ

разигрување за пласман 05 до 06 место
Jana STOJANOVA - Klaudija BUBELYTE [1] 

разигрување 13 до 14 место
Berk BUGARIKJ - Edvards Teodors LIEPINS [3] 

Boris MRKEV  - се пласира на 15 место

разигрување 19-20 место
Stefanija KIROVSKA - против тенисерката која ќе загуби во натпреварот Eva ZAZDRAVNIHA [8]  - Alina GAVRISH 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup