Вести
Македонија извлечена во група Б  04-04-2017
     
Томислав Јотовски       Димитар Грабул          Горазд Србљак           Шендрит Деари        Дејан Маринковиќ-капитен


Македонската репрезентација на претстојните Дејвис Куп натпревари е извлечена во Групата Б заедно со репрезентацијата на Молдавија (носител на групата), Исланд и Малта.
Распоред на натпревари
1 ден, 05.04.2017 година

Macedonia,

Tomislav Jotovski
Dimitar Grabul
Gorazd Srbljak
Shendrit Deari
Captain Dejan Marinkovikj (MKD)

Malta

Denzil Agius
Matthew Asciak
Omar Sudzuka
Benjamin Farrugia


2 ден, 06.04.2017 година

Macedonia,

 

Tomislav Jotovski

Dimitar Grabul

Gorazd Srbljak
Shendrit Deari
Captain Dejan Marinkovikj (MKD)

 

Iceland

 

Vladimir Ristic

Birkir Gunnarsson

Rafn Kumar Bonifacius

Egill Sigurdsson

Captain Birkir Gunnarsson (ISL)

 

 


3 ден, 07.04.2017 година

Macedonia,

 

Tomislav Jotovski

Dimitar Grabul

Gorazd Srbljak
Shendrit Deari
Captain Dejan Marinkovikj (MKD)

 

Moldova

 

Andrei Ciumac

Maxim Bulat

Andrei Soltoianu

Dmitrii Baskov

Captain Iurie Gorban (MDA)

 

 Доколку сме први во групата за пласман во Втора Евроафриканска Зона, ќе вкрстуваме со групата Ц, каде се извлечени: Луксембург, Лихтенштајн, Сан Марино и Албанија

Група А: Бугарија, Грција и Ерменија
Група Д: Ирска, Црна Гора, Андора, Косово
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup