Вести
Прва работилница -физички тренинг специфичен за тенис  13-11-2018


Во периодот од 12.11 до 15.11.2018 година на тениските терени на Тенискиот клуб Југ-Скопје и Тенниспарк Скопје-Скопје, се одржува првата работилница за тениски тренери во соработка со Интернационалната Тениска Федерација.
Работилницата ја води ИТФ ексертот од Франција CYRIL GENEVOIS .
На работилницата учествуваат 20 тенисери и 25 тениски тренери, а темата е  ФИЗИЧКИ ТРЕНИНГ СПЕЦИФИЧЕН ЗА ТЕНИС.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup