Вести
Eднодневна обука за допингот во спортот  15-12-2016
 

Ве известуваме дека Македонската Тениска Федерација во соработка со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија и Анти Допинг Комисијата на РМ организира еднодневна обука за допингот во спортот.

 

Обуката ке се одржи на ден 22.12.2016 година со почеток во 12 часот (и ке заврши најдоцна до 14 часот) во  Тенискиот клуб Југ-Скопје.

 

Голема чест и задоволство ни е да Ве известиме дека обуката ќе ја изврши Претседателот на Анти Допинг Комисијата на РМ, др. Илија Стоилов, а на следните теми

 

1.     Допингот во спортот и допинг стапици

2.     Дозвола за терапевтска употреба на забранети супстанци и начин на аплицирање

 

 

Ве молиме да ни го најавите Вашето присуство по елетронски пат на mtf@unet.com.mk  (лично или преку матичниот клуб)  најдоцна до 15.12.2016 година.

 

Доколку имате било какви прашања Ве молам да не контактирате на 02 3229 687

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup