Вести
ВЕЛЕС ОПЕН 2019  27-09-2019

Ве известуваме дека на ден 24.09.2019 година (Вторник), со почеток во 12 часот ке биде извршено извлекување за  Отвореното Првенство на Македонија во конкуренција на Мажи и Жени ВЕЛЕС ОПЕН 2019,  кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Борец-Велес, во периодот од 25.09.-29.09.2019 година.


Отвореното Првенство на Македонија
во конкуренција на Мажи и Жени
4-ти ВЕЛЕС ОПЕН 2019
листа на пријавени мажи
жени
Жребки мажи - поради недоволен број на пријавени учесници овој дел на турнирот е откажан
жени
Распоред за Играње  Петок, 27.09.2019 година

 

 

Nagraden Fond:

 

NAGRADEN FOND SPORED BROJ NA U^ESNICI                     

    Od 16 do 32 natprevaruva~i       Od 8-15 natprevaruva~i         

1        mesto  neto 24.000 denari.  1 mesto neto 12.000 denari

2        mesto  neto 12.000 denari.  2 mesto neto  6.000 denari

  polufinale neto 6.000 denari      polufinale neto 3.000

 

За победниците обезбедена е и дополнителна награда На Велес Опен 2019 од нивниот спонзор БОЖИНОВСКИ. Домаќинот Тениски клуб Борец -Велес, за победникот во машка и женска конкуренција ќе додели по еден часовник SWATCH -ROLAND GARROS.

 

Nagradniot fond na igra~ite }e im bide isplaten vo denari , na transakciska smetka koja igra~ite }e  ja dostavat na direktorot na turnirot Kire Rakovski. Personalniot danok }e go plati Klubot organizator.                    


 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup