Вести
1 ден Источно Европски Шампионат до 14 години  07-03-2017
     
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Најдобрите македонски јуниори на возраст до 14 години, од денес го започнуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 1 недела, во Анталија, Турција

1 коло главен турнир
Boris MRKEV -Skerdi HASA 7-5, 6-4
Berk BUGARIKJ - Eyyub MUSTAFAYEV 6-1, 6-0
Stefanija KIROVSKA - Ozlem USLU 1-6, 0-6
Jana STOJANOVA - Eva ZAZDRAVNIHA [8] 4-6, 6-2, 6-4

1 коло главен турнир двојки
Boris MRKEV / Berk BUGARIKJ - Muhamed ADEMOVIC / Jovan SINADINOVIC  7-5, 6-3
Jana STOJANOVA - Stefanija KIROVSKA - Milena GEVORGYAN [4] / Evelina MARTIROSYAN 6-7(3), 5-7

Утре, 08.03.2017
2 коло главен турнир

Jana STOJANOVA - Eva ZAZDRAVNIHA [8] 
Boris MRKEV - Photos PHOTIADES [6] 
Berk BUGARIKJ  - Bleron UKEHAXHAJ  или Constantinos KOSHIS [2] 

разигрување 17 до 32 место
Stefanija KIROVSKA - Aja BROQI 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup