Вести
Јана Стојанова на Тенис Европа Мастерс турнирот до 14 години  03-10-2019


Јана Стојанова од 04.10.2019 година, ќе го започне настапот на Тенис Европоа Јуниорскиот Мастерс турнир за јуниорки до 14 години, кој се игра во Реџио Калабрија, Италија

Таа вчера отпатува за Италија заедно со тренерот Владимир Томиќ.

Денес е предвиден тренинг камп за сите учесници на турнирит (до 14 и до 16 години), а од утре започнуваат натпреварите.
За конечен пласман ќе се разигрува на 06.10.2019 година.

Листа на учеснички на Мастерс турнирот за јуниорки до 14 години:

1. ALISA BARANOVSKA (UKR)- RACE TO MASTERS RANK: 1, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 2, 2019 победи / порази: 45-11

2. PETRA MARCINKO (CRO)- RACE TO MASTERS RANK: 3, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 3, 2019 победи / порази: 50-12

3. DARIA YESYPCHUK (UKR), RACE TO MASTERS RANK: 5, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 10, 2019 победи / порази: 41-19

4. NIKOLA DAUBNEROVA (SVK), RACE TO MASTERS RANK: 8 , TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 8, 2019 победи / порази: 50-13

5. LUCA UDVARDY (HUN), RACE TO MASTERS RANK: 13, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 24, 2019 победи / порази: 43-15

6. HANNA TSITAVETS (BLR), RACE TO MASTERS RANK: 16, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 19 2019 победи / порази: 33-12

7. JANA STOJANOVA (MKD), RACE TO MASTERS RANK: 19, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 20. 2019 победи / порази: 43-9

8. AMELIE SMEJKALOVA (CZE), RACE TO MASTERS RANK: 19, TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR RANK: 5, 2019 победи / порази: 38-13

 Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup