Вести
ОПМ 12 и Мастерс 14  13-10-2017
На ден, 13.10.2017 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Фан Тенис-Скопје, во периодот од 14.10.-16.10.2017 година.

На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 14.10.-16.10.2017 година ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години. Почеток на натпреварите:  Мастерс турнирот за јуниори  започнува во Сабота 14.10.2017 година во 10:00 часот, а за јуниорки во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување. Извлекување:  Извлекувањето  за Јуниори ќе биде во Сабота 14.10.2017 год.  во 09:50 часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за јуниорките ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

опис Отвореното Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 12 години
МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за
јуниори и јуниорки до 14 години
 
листа на пријавени
листа на поканети тенисери
листа на пријавени
1.јуниори
2.јуниорки
листа на поканети и потврдени тенисери
1.јуниори
2.јуниорки
жребови 1.јуниори
2.јуниорки
1.јуниори запишување и жреб на лице место
2.јуниорки запишување и жреб на лице место
распоред за играње Сабота: 14.10.2017
Недела: 15.10.2017
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup