Вести
последен ден на Источно Европски Шампионат  18-03-2016
      
од лево кон десно: Ѓорѓи Јанкуловски, Ведран Радоњанин, Слободан Бачварски-тренер/капите, Јана Огњановска и Ана Ристевска

Македонската репрезентација до 14 години ги продолжува натпреварите на вториот турнир во Анталија, Турција на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години. 

финале главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - Karlis OZOLINS [4] 4-6, 6-7(6)

за пласман 3-4 место

Ana RISTEVSKA [4] -    Selin Lidya SEPKEN [3]  6-7(6), 7-6(4), 2-6

за пласман од 7- 8  место
Vedran RADONJANIN -  Mikhail KNIAZEU [3] 6-3, 6-2

за пласман од 19-20 место
Jana OGNJANOVSKA [6] - Katarina TRIVIC 6-7(5), 6-2, 1-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup