Вести
Панче Арсов и Властимир Гламочанин се Државни прваци на Македонија за Ветерани  20-09-2016
 
од лево кон десно: Бојан Дуковски (2) Панче Арсов (1)                  од лево кон десно: Властимир Гламочанин (1) Љупчо Милановски (2)

Во периодот од 17.09. до 19.09.2016 година, на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, се одигра Државното првенство на Македонија за Ветерани помлади од 50 години и постари од 50 години.

Државни прваци за 2016 година се: Панче Арсов (50-)  и Властимир Гламочанин (50+)

Панче Арсов (Т.К. Астибо-Штип)  во финалето го победи Бојан Дуковски (Т.К. МТП-Скопје) со резултат 3-6, 6-4, 10-4

Властимир Гламочанин (Т.К. Југ-Скопје) го победи Љупчо Милановски (Т.К. Астибо-Штип) со резултат 6-4, 6-1
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup