Вести
ИТФ Божиќен турнир 2019  05-01-2019
Од денес македонските тенисери го започнаа настапот  на ИТФ јуниорскиот турнир Божиќен турнир 2019, кој се одржува во Белград, Србија.

Денес се започна со  турнирот во квалификации на кои се постигнаа следните резултати:
1 коло квалификации
Vedran RADONJANIN (MKD)     6-0 6-4     Sava RADOVIC (SRB)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]     6-3 6-2     Petar BELOSEVIC (SRB)
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     6-1 6-2     Mirjana JOVANOVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)     6-1 6-1     Roxana REPASI (AUT)

Утре во 2 коло македонские тенисери ке играат против:

2 коло квалификации (06,01,2019)
Vedran RADONJANIN (MKD)     Luka MARKOVIC (SRB)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]     Mario RADEV (BUL)  
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     Doroteja PETROVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)     Tara DAKIC (SRB) [8] 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup