Вести
ИТФ УПАТСТВО ЗА ВРАЌАЊЕ НА ТЕНИСОТ  15-05-2020
 

                             ИТФ УПАТСТВО ЗА ВРАЌАЊЕ НА ТЕНИСОТ
                       
Враќање на Тенисот во  редовната програма


Вовед
Пандемијата на вирусот КОВИД 19 има
ше и има големо влијание и врз тенисот. Забраните за движење, наметнати од официјалните институции, резултираа со откажување на меѓународните натпреварувања.
Кога ќе дојде време
, да се ублажат пропишаните здравствени ограничувања, повторно ќе биде можно да се организираат спортски натпреварувања, но само со почитување и примена на посебен режим и правила за хигиена, во некои случаи и без присуство на публиката.

Целта на овој документ е да ги
укаже упатствата, минималните стандарди и препораки што треба да се спроведат и почитуваат за време на организирање и одржување на тениски натпреварувања.
Упатството
е изготвено во согласност со препораките на СЗО (Светската здравствена организација) за организирање на спортски натпревари а придонесдаде и претседателот на Комисијата за спортска наука и медицина при ИТФ.
Овој документ не е замена,
туку претставува дополнување на постојните правила и прописи за организирање на настани и натпреварувања на ИТФ.

За подетални информации текстот преземете го тука.
Оргиналниот текст преземет готука.

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup