Вести
5 ден - Европско 14 Калин Ивановски утре игра 1/2 финале  27-07-2018
       
       Александра Симева                        Јана Стојанова                          Калин Ивановски                             Мал Агуши

Денес, 27.07.2018, Калин Ивановски продолжува со настап на Европскиот Шампионат до 14 години
. во Мост, Чешка.


Денес , Калин Ивановски победи во 1/4 финале против Французинот Luca VAN ASSCHE [5], кој е поставен на 5 носителска позиција на европскиот шампионат и е со ранг 3-трето место на Европската ранг листа до 14 години. Калин го совлада Luca VAN ASSCHE [5],  со резултат 5-7, 6-0, 7-5.

Утре во 1/2 финале игра против 4 носител на Европскиот Шампионат Mili POLJICAK [4] од Хрватска

Му посакуваме пласман на Калин во  финале

1/2 финале, 27,07,2018 
Kalin IVANOVSKI  Mili POLJICAK [4] 


ДЕНЕС 1/4 финале, 27,07,2018 
Kalin IVANOVSKI  5-7, 6-0, 7-5 Luca VAN ASSCHE [5]


Претходно постигнати резултати на македонските репрезентативци:
4 коло 26,07,2018
Kalin IVANOVSKI   6-4, 6-4  Branko DJURIC [13]


ДВОЈКИ
3 коло 26.07.2018
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA  4-6, 6-2 6-10  Marijana MAJETIC/ Sara SVETAC 

разигрување 26.07.2018
3 коло
Jana STOJANOVA 4-5(9), 2-4 Clarissa BLOMQVIST 

3 коло 25,07,2018
Kalin IVANOVSKI 6-1, 6-3, Mikhail GOROKHOV [1] 
Aleksandra SIMEVA 4-6, 1-6 Aliona FALEI [8] 

ДВОЈКИ
2 коло 25.07.2018
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  3-6, 1-6 Sean CUENIN [7] Luca VAN ASSCHE 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA 0-6, 6-4, 10-5  Matylda BURYLO / Anna Sofia HASETH 

разигрување 25.07.2018
2 коло
Jana STOJANOVA 4-2, 5-4(11) Giulia MARTINELLI 
Mal AGUSHI 0-4, 4-5(1) Merse DELI 

2 коло
Kalin IVANOVSKI 6-4, 6-0  Erik ARUTIUNIAN 
Aleksandra SIMEVA 6-0, 6-1 Rachel MCCRUM 

1 коло
Kalin IVANOVSKI - слободен
Mal AGUSHI 3-6, 3-6 Mikalai BANKOU 
Aleksandra SIMEVA - слободна
Jana STOJANOVA -6-4, 3-6, 2-6 Florentine DEKKERS 

1 коло
Jana STOJANOVA- Слободна
Mal AGUSHI - слободен


ДВОЈКИ
1 коло
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  6-7(4) 6-2 10-6  Mihail BROVINSCHI / Maxim CAZAC 
Aleksandra SIMEVA / Jana STOJANOVA-  слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup