Вести
ИТФ World tennis tour Men's 25K Jaguar 2021  01-10-2021
 
Во периодот од 26 Септември до 03 Октомври 2021 година на терените на Тенискиот клуб Југ од Скопје се одржува турнир кој е во организација на Тениската Федерација на Северна Македонија (ТФСМ) а е од календарот на Интернационалната Тениска Федерација (ИТФ). Турнирот припаѓа на Светската турнеја (World Tennis Tour) и е со награден фонд од 25.000 американски долари.

На турнирот учествуваат 64 тенисери кои доаѓаат од 19 држави и тоа: Аргентина, Австралија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Франција, Велика Британија, Германија, Грција, Италија, Јапонија, Молдавија, Црна Гора, Романија, Русија, Србија, Турција, Украина и Македонија.

Финалните натпревари се планирани во Сабота 2 Октомври во двојки односно Недела 3 Октомври во поединечна конкуренција.

Од сите натпревари од главниот турнир обезбеден е Live Stream на следниот линк:

Резултатите можете да ги следите на следниот линк:
Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup