Вести
Европски шампионат до 18 години  18-07-2016


 од лево кон десно: Дејан Маринковиќ, Стојан Стојановски, Ѓорѓи Поповски, Катарина Маринковиќ, Теона Велкоска


Од денес во Клостерс, Швајцарија започнува Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 18 години.
Пријавени за учество на овој шампионат се следните учесници:
1.јуниори
2.јуниорки

Македонија на овој шампионат ќе ја претставуваат:
1. Катарина Маринковиќ
2. Теона Велкоска
3. Ѓорѓи Поповски
4. Стојан Стојановски
5. Дејан Маринковиќ- тренер

2 коло 19.07.2016
Gjorgji POPOVSKI  - Louis WESSELS (GER) [7]  
2 коло 18.07.2016
Stojan STOJANOVSKI  Aliaksandr LIAONENKA 3-6, 3-6

1 коло:
Gjorgji POPOVSKI  - Akos KOTORMAN  5-7, 6-4, 6-4
Stojan STOJANOVSKI    -  слободен
Katarina MARINKOVIKJ  - Shelly KROLITZKY  2-6, 2-6
Teona VELKOSKA   -  Mira ANTONITSCH   0-6, 0-6

конкуренција на двојки
1 коло 19.07.2016
Gjorgji POPOVSKI  / Stojan STOJANOVSKI    - Karlo BOLJAT / Borna GOJO
1 коло 18.07.2016
Katarina MARINKOVIKJ  / Teona VELKOSKA  - Lea BOSKOVIC (CRO) / Miriam SILJIC (CRO)  6-4, 0-6, 3-10

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup