Вести
1 ден Европско до 18 години  25-07-2017
     
         Марија Еленова                   Јана Таневска                        Андреј Андреевски                    Прохор Чамуровски

Најдобрите македонски јуниори во категоријата до 18 години од денес го започнуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 18 години, кој се одржува во Клостерс, Швајцарија, бидејки вчера врнеше дожд денес ќе се игра на затворени терени.
Според распоредот денес од македонската репрезентација ќе настапуваат:
Денес 2 коло
Prohor CAMUROVSKI (MKD)   - Augustas ONAITIS (LTU)  3-6, 6-4, 1-6
Jana TANEVSKA (MKD)  - Shalimar TALBI (BLR)  1-6, 1-6

УТРЕ 1 коло
Marija ELENOVA (MKD) -Tatiana PIERI (ITA) [15]
и 2 коло
Andrej ANDREEVSKI (MKD)- Egor NOSKIN (RUS)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup