Вести
Трофеј Дамјан Димиќ и ОПМ Ветерани  16-06-2016
 Ве известуваме дека денес:
1.     со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отворено Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години- Трофеј Дамјан Димиќ
, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Академија за Тенис Крстевски- АТК, Скопје, во периодот од 17.06.-19.06.2016 година

2.    а со почеток во 111:30 часот ќе биде извршено извлекувањето за Отвореното Првенство на Македонија за Ветерани 30+ и 50+ години кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Тениска Академија-Скопје, во периодот од 17.06.-19.06.2016 година

Со оглед на најавената временска прогноза (потопло време),  а со цел учесниците да не настапуваат во периодот од 12,30 до 16,00, натпреварите на овие две првенства ќе започнуваат во 8,30 наутро, со пауза која започнува во 12,30  и продолжение на истите во 16,оо часот. По оцена на Главните судии доколку за комплетирање на сетот или мечот е потребно не подолго од 20-30 мин истите ќе продолжат.

 

Натпеварите на Трофејот Дамјан Димиќ ќе започнат во Петок 17 Јуни во 8,30.

Сабота ќе се одигра 1/4 финале претпладне и 1/2 финале попладне, а

Финалињата ќе се одиграат во Недела со почеток во 9,оо часот.

 

Натпреварите на ОПМ Ветерани започнуваат во Сабота 18 Јуни во 8,30 освен некои натпревари кои Делегатот во согласност со учесниците може да ги започне претхониот ден попладне.

Турнирот ќе тече по предвидениот турнирски план.

 


опис         Отворено Првенство до 12 години-
Трофеј Дамјан Димиќ
Отвореното Првенство на Македонија за Ветерани 
листа на пријавени - јуниори
- јуниорки
- ветерани 30
- ветерани 50
жребови - јуниори
- јуниорки
- ветерани 30
- ветерани 50
распоред за играње Петок: 17.06.2016
Сабота: 18.06.2016
Петок: 17.06.2016
Сабота: 18.06.2016

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup