Вести
Ведран победник на ТЕ Тирана  09-09-2016
Денес на терените на националниот тениски центар во Тирана, Албанија, заврши тенис Европа јуниорскиот турнир до 14 години.
На овој турнир учествуваше македонскиот национален тим воден од Владимир Андонов и голем број на македонски тенисери. Главен судија на турнирот е судија од Македонија Антонио Радојничкиќ.

Победник на турнирот во поединечна конкуренција е Ведран Радоњанин кој во финалето го победи Daniel TRIANTAFYLLOU [2] со резултат 4-6, 6-4, 6-2

Комплетните резултати на македонските тенисери од овој турнир:

Финале главен турнир
Vedran RADONJANIN [1]  Daniel TRIANTAFYLLOU [2] 4-6, 6-4, 6-2

1/2 финале главен турнир
Vedran RADONJANIN [1]  - Mark LAJAL [3]      6-42 6-4


1/4 финале главен турнир
Vedran RADONJANIN [1]  - Enrico TATO     6-4, 6-2

Mina DASKALOVIC [7] - Paloma KERESZTES [4]   2-6, 5-7

2 коло главен турнир
Vedran RADONJANIN [1]  - Martin MUEDINI    6-0, 6-3
Berk BUGARIKJ - Mark LAJAL [3]  2-6, 3-6
Damjan POPOVSKI - Danilo RAICEVIC [5]  3-6, 5-7

Ilija TRENCHEVSKI - Adam SZELLO [4]  0-6, 0-6
Borjan JOVANOV [Q] -Petar JOVANOVIC [8]  0-6, 1-6
  
Aleksandra SIMEVA [A] -Anastasia PARASKEVOUDI [1]  4-6, 0-6

Stefanija KIROVSKA - Paloma KERESZTES [4]  2-6, 0-6
Mina DASKALOVIC [7] - Sofija RADJENOVIC 6-2, 6-3
Ivona SERAFIMOSKA - Maria Eleni POULKA [5, A]   7-5, 3-6, 3-6

1 коло главен турнир
Vedran RADONJANIN [1]  - Din KARAHODZA [WC]   6-0, 6-3
Boris MRKEV [Q] -  Enrico TATO  0-6, 1-6
Berk BUGARIKJ  - Matei Alexandru ROTARU [Q]  6-3, 6-2
Damjan POPOVSKI - Chris SPYROU [WC]  6-0, 6-0
Jovan TRENCHEVSKI [LL] - Henri LLAPA  0-6, 1-6
Eldin HUSEINOVIC [Q] - Marco RICCI [Q]  2-6, 0-6
Matej ARSOV [Q] - Petar JOVANOVIC [8]  0-6, 0-6
Ilija TRENCHEVSKI - Kleiton LEKA 6-1, 6-2
Borjan JOVANOV [Q] - Rajan DUSHI  1-6, 6-0, 6-4
Dushan GJORGJEVSKI [Q] - Daniel TRIANTAFYLLOU [2]  0-6, 1-6

Aleksandra SIMEVA [A] - Chelsea VRANICI  6-1, 6-0
Simona ANGELOVA [A] - Fatma IDRIZOVIC [A]  0-6, 0-6
Stefanija KIROVSKA - Jora BITRI  6-2, 6-3
Mina DASKALOVIC [7] - Benita SELMANAJ  6-0, 6-0
Ivona SERAFIMOSKA - Nikoleta PETI [WC] 6-2, 6-2

Iva KUZMANOSKA - Aengi KUONI  6-7 (5), 2-6
Arbina JAJI - Iva NISAVIC  6-3, 2-6, 3-6


квалификации единствен меч за пласман во главен турнир
Eldin HUSEINOVIC  - Jovan TRENCHEVSKI  1-6, 6-0, 6-4
директно се пласираа од квалификациите во главниот турнир: Dushan GJORGJEVSKI [Q], Boris MRKEV [Q], Borjan JOVANOV , Matej ARSOV  и како Lucky loser Jovan TRENCHEVSKI
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup