Вести
3 ден Државно првенство на Македонија Мажи и Жени  28-09-2017
На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 27 до 30 Септември ќе се одржи Државното првенство на Македонија за Мажи(поединечно и двојки) и Жени (поединечно).


Резултати:
1. Мажи поединечно
2.Жени поединечно
3. Мажи конкуренција двојки

УТРЕ, Сабота, 29.09.2017
ФИНАЛЕ ЖЕНИ во 10 часот Катарина Маринковиќ (ЈУГ) - Ана Ристевска (ЈУГ)
ФИНАЛЕ МАЖИ ПОЕДИНЕЧНО не пред 12 часот Димитар Грабул (ЈУГ)- Горазд Србљак (ТЕННИСПАРК СКОПЈЕ)

ФИНАЛЕ МАЖИ ДВЦОЈКИ- дополнително ке се објави времето на играње (по предвиден одмор) и кои се финалистите


Распоред за играње:
Четврток: 28.09.2017 година
Петок: 29.09.2017 година
Сабота: 30.09.2017 годинапрво 1/2 финале Мажи поединечно

Димитар Грабул (ЈУГ)- Марио Герасимовски (ЈУГ)  6-1, 6-2

Марио Герасимовски и Димитар Грабул
второ 1/2 финале Мажи поединечно

Горазд Србљак (ТЕННИСПАРК СКОПЈЕ) - Шендрит Деари (ЈУГ) 7-5, 6-4

Горазд Србљак и Шендрит ДеариПрво 1/2 финале Жени

Катарина Маринковиќ (ЈУГ) - Теона Велкоска (ЈУГ) 4-6, 6-2, 6-1
Теона Велкоска и Катарина Маринковиќ

Второ 1/2 финале Жени

Марија Еленова (ТЕННИСПАРК СКОПЈЕ) - Ана Ристевска (ЈУГ) 3-6, 4-6


Ана Ристевска и Марија Еленова

Државни прваци на Македонијa во периодот 2010-2016

2010- Димитар Ристовски го победил Деари со резултат 64 75 63

2011-  Мицов го победил Деари со резултат  36 63 76/1/ 60

2012   Јотовски го победил Дургути со резултат 46 63 61 20 Пов. Дургути

2013- Мицов го победил Деари со резултат 64 61 64

2014- Грабул го победил Мицов во финале со резултат 62, 61

2015- Грабул го победи Јотовски во финале со резултат 36, 62, 76(5)

2016 - Грабул го победил Мицов во финале со резултат 61, 61

2010- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 63, 62

2011- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 61, 62

2012  Магдалена Стоилковска ја победила Дорис Алексовска со резултат  62, 61

2013 –Магдалена Стоилковска ја победила Тања Стојановска со резултат 64, 63

2014 Катарина Маринковиќ ја победи Бистра Петреска со резултат 61, 75

2015 Катарина Маринковиќ ја победи Марија Еленова со резултат 64, 64

2016 Катарина Маринковиќ ја победи Ана Ристевска со резултат 64, 62

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup