Вести
Лина побединк во сингл и дубл на 25,000УСД Штутгарт  01-07-2016


Најдобро рангираната македонска тенисерка Лина Ѓорческа денес победи во финале сингл против Dalila JAKUPOVIC (SLO) [2]со резултат 6-2, 3-6, 6-4. Таа освои двојна круна на овој турнир вреден 25000УСД во Штутгарт, Германија.
Комплетни резултати кои ги постигна Лина ан овој турнир:
поединечна конкуренција

1 коло

Lina GJORCHESKA (MKD) [3]     6-3 6-1     Riya BHATIA (IND)

2 коло

Lina GJORCHESKA (MKD) [3]     6-2 6-3     Iva PRIMORAC (CRO)

¼ финале

Lina GJORCHESKA (MKD) [3]     6-1,6-0   Yvonne CAVALLE-REIMERS (ESP)
1/2 финале
Lina GJORCHESKA (MKD) [3]     6-4 6-2     Anna ZAJA (GER) [8]
финале
Lina GJORCHESKA (MKD) [3] 6-2, 3-6, 6-4 Dalila JAKUPOVIC (SLO) [2]    


 Двојки

1 коло

Lina GJORCHESKA (MKD) / Florencia MOLINERO (ARG) [1]     6-4 6-1     Charlotte ROEMER (ECU) / Caroline WERNER (GER)

¼ финале

Lina GJORCHESKA (MKD) / Florencia MOLINERO (ARG) [1]     6-3 6-2     Jana JABLONOVSKA (SVK) / Vendula ZOVINCOVA (CZE)

½ финале

Quarterfinal

Lina GJORCHESKA (MKD) / Florencia MOLINERO (ARG) [1]   2-6,6-3,10-8   Dalila JAKUPOVIC (SLO) / Silvia NJIRIC (CRO) [3]    
1/2 финале
Lina GJORCHESKA (MKD) / Florencia MOLINERO (ARG) [1]     2-6 6-3 [10-8]     Dalila JAKUPOVIC (SLO) / Silvia NJIRIC (CRO) [3]
ФИНАЛЕ
Lina GJORCHESKA (MKD) / Florencia MOLINERO (ARG) [1]     1-6 6-1 [10-7]     Aminat KUSHKHOVA (RUS) / Diana SUMOVA (CZE)

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup