Вести
Европско 18- 2 ден  20-07-2021
Најдобрите јуниори до 18 години, продолжуваат со настап на Европскиот Јуниорски Индивидуален Шампионат до 18 години. Европскиот Јуниорски Индивидуален Шампионат до 18 години.

Денес на распоред се следните натпревари:
распоред за играње 20.07.2021

2 коло поединечно 20,07,2021
Берк Бугариќ (189 на ИТФ)-  Alessio Basile (BEL) (243 на ИТФ) 2-6, 6-3, 7-6 (7)
Калин Ивановски(10 носител со 45 ранг на ИТФ)-   Stefan Popovic (SRB) (71 на ITF)  62, 36, 75


ДВОЈКИ
2 коло
Берк Бугариќ / Калин Ивановски(15 носители)- AlexDegabriele/ MatthewGriscti (MLT)  6-2, 6-1
Ива Кузманоска / Aleksandra Simeva - BiancaBehulova / RadkaZelnickova [6 носителки]
  4-6, 2-6

1 КОЛО
Берк Бугариќ / Калин Ивановски(15 носители) - слободни
Ива Кузманоска / Aleksandra Simeva- слободни

резултати постигнати на 1 ден

1 коло
Берк Бугариќ (189 на ИТФ-) слободен
Калин Ивановски(10 носител со 45 ранг на ИТФ)- слободен
Ива Кузманоска (2887 на ИТФ)- слободна
Aleksandra Simeva(369 на ИТФ) -  Klaudija Bubelyte (136 на ИТФ)   0-6, 1-6


2 коло
Ива Кузманоска (2887 на ИТФ)-    Maria Constantinou (CYP) (625 на ИТФ)  6-4, 6-1
Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup