Вести
4 ден Европскиот шампионат до 16 години  27-07-2017

 Ана Ристевска                       Елена Јанкуловска                Ѓорѓи Јанкуловски               Лука Љубен Андонов

На Европскиот индивидуален шампионат до 16 години, кој се одржува во Москва, Русија единствен натпреварувач кој остана да се натпреварува е Лука Андонов кој денес победи во 3 коло на утешниот турнир, но кој поради настинка го предаде 1/4 финалниот натпревар на утешниот турнир.

Разигрување на утешен турнир
3 коло
Luka Ljuben ANDONOV - Daniel LINKUNS-MOROZOVS 4-2,4-2

Резултати кои до сега ги постигнаа македонските тенисери
3 коло
Ana RISTEVSKA - Helene PELLICANO [13] 2-6, 3-6

2 коло
Gjorgji JANKULOVSKI - Pedro VIVES MARCOS [8] 4-6, 4-6
Elena JANKULOVSKA - Elza TOMASE  1-6, 0-6
Luka Ljuben ANDONOV -Jean Marc MALKOWSKI 6-7, 5-7
Ana RISTEVSKA -Emilie ELDE  6-0, 6-0

2 коло двојки
Gjorgji JANKULOVSKI / Luka Ljuben ANDONOV - Moritz HOFFMANN / Justin SCHLAGETER 3-6, 1-6
Elena JANKULOVSKA/ Ana RISTEVSKA - Rebeca C SILVA / Maria Ines FONTE 0-6, 2-6


1 коло
Luka Ljuben ANDONOV- слободен
Gjorgji JANKULOVSKI - Nicolas WECKERLE 6-7(7), 7-5, 6-3
Ana RISTEVSKA - слободна
Elena JANKULOVSKA -слободнаРазигрување на утешен турнир
2 коло
Luka Ljuben ANDONOV - Serafin ZUND 4-2,4-1
Elena JANKULOVSKA - Maja MAKORIC 1-4, 2-4


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup