Вести
1 и 2 ден Европско 16  17-07-2018
     
      Ведран Радоњанин         Ѓорѓи Јанкуловски            Јана Огњановска              Слободан Бачварски

Од денес се започнува со натпревари на Европскиот Индивидуален Шампионат до 16 години, кој се одржува во Москва, Русија.
Натпреварите започнуваат во 9 часот (еден час се понапред од нас), а натпреварите им се закажани: Јана и Ѓорѓи играат втор меч на терен 1 и 4, а Ведран на терен број 4 игра 7 меч по ред.

2 коло:
Vedran RADONJANIN 6-3, 3-6, 2-6 Dragos Petre POPEANGA [16] 

1 коло:
Vedran RADONJANIN - слободен
Gjorgji JANKULOVSKI  36, 26 Antreas DJAKOURIS 
Jana OGNJANOVSKA  26, 26   Asia SERAFINI 

Во конкуренција на двојки, денес настапува само Јана Огњановска со нејзината партнерка од  Естонија Carol PLAKK, а играат против Шведскиот пар Klara MILICEVIC / Maria PETROVIC, додека пак јуниорите се поставени за 10 носители на Европскиот Шампионат во двојки и денес се слободни, а во 2 коло играат против Романскиот пар Radu Mihai PAPOE / Dragos Petre POPEANGA 

1 коло двојки (17.07.2018)

Jana OGNJANOVSKA / Carol PLAKK  36, 57  Klara MILICEVIC / Maria PETROVIC

Gjorgji JANKULOVSKI [10] / Vedran RADONJANIN - слободни


2 коло двојки (18.07.2018)

Gjorgji JANKULOVSKI [10] / Vedran RADONJANIN 36, 26  Radu Mihai PAPOE / Dragos Petre POPEANGA 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup