DAVIS куп

 
(од лево кон десно) Дејан Маринковиќ-селектор, Давид Мицевски, Стефан Мицов, Шендрит Деари и Предраг Русевски.
22,05,2013
МЕЧЕВИТЕ ЗАПОЧНУВААТ СЕКОЈ ДЕН ОД 14 ЧАСОТ.

 ГРУПИТЕ ОД ДЕЈВИС КУП -ТРЕТА ЕВРОПСКА ГРУПА

ГРУПА А

рб

држава

Greece

Montenegro

Liechtenstein

1

Greece

 

 22 Мај

 

2

Montenegro

22 Мај 

 

 

3

Liechtenstein

 

 

 ГРУПА Б

рб

држава

Norway

Malta

Iceland

1

Norway

 

 

22 мај

2

Malta

 

 

 

3

Iceland

22 мај

 

 ГРУПА Ц

рб

држава

Georgia

Armenia

San Marino

1

Georgia

 

22 мај

 

2

Armenia

22 мај

 

 

3

San Marino

 

 

 ГРУПА Д

рб

држава

Macedonia

Turkey

Albania

Azerbaijan

1

Macedonia

 

22 мај

 

 

2

Turkey

22 мај

 

 

 

3

Albania

 

 

 

22 мај

4

Azerbaijan

 

 

22 мај

 


21.05.2013
Денес во Сан Марино се извлекоа противниците на македонската репрезентација во групата Д.

Македонија е носител а останатите репрезентации во групата Д се:

1. Macedonia - Shendrit Deari, Stefan Micov, David Micevski, Predrag Rusevski, Dejan Marinkovikj (captain)
2. Turkey - Anil Yuksel, Mehmet Cem Ilkel, Efe Yurtacan, Durukan Durmus, Alaaddin Karagoz (captain)
3. Albania - Flavio Dece, Rei Pelushi, Kevin Kaceli, Genajd Shypheja, Fatos Nallbani (captain)
4. Azerbaijan - Aykhan Manafli, Samir Gafarov, Arif Guliyev, Yalchin Manafli (captain)

Распоредот во останатите групи ќе биде објавен на официјалната веб страна на Дејвис Куп.


20.05.2013


Македонската Дејвис Куп репрезентација денес заминува за Сан Марино каде ке настапува на Дејвис Куп натпреварите од Третата Европска Група. Натпреварите се играат од Среда до Недела.
Македонската репрезентација ја претставуваат:
Шендрит Деари (1471 АТП)
Стефан Мицов (1903 АТП)
Предраг Русевски
Давид Мицевски
Селектор и капитен на екипата: Дејан Маринковиќ
Македонија е поставена за 4 носител, со тоа е во Д групата од Round-robin (секој со секого) системот. Противниците во групата ке се извлекуваат во вторник кога ке се организира и официјалното извлекување по групи.
Останати носители во групите се
ГРУПА  А    ГРЦИЈА (78)
ГРУПА  Б    НОРВЕШКА (82)
ГРУПА  Ц    ГРУЗИЈА (85)
ГРУПА  Д    МАКЕДОНИЈА (87)

По разигрувањето во групи, репрезентациите кои се со најдобар резултат во групата (прво пласираните) играат:
Победниците од групите А и Б против победниците од групите Ц и Д. Според официјалните пропозиции извлекувањето за полуфиналните натпревари ке биде во Сабота, 25 мај.Македонската Дејвис Куп репрезентација во понеделник на 20.05.2013 година заминуна за Сан Марино, на натпревари од третата Европска Група на Дејвис Куп натпреварите.
Во моментов моментално
номинираните репрезентации можете да ги симнете тука како и официјалните пропозиции од настанот.
2012
комплетни резултати ке се објавуваат откако ке завршат сите натпревари во Софија Табелата од сите одиграни и ажурирани резултати од натпреварите од третата Европска Зона во Софија, Бугарија

ПРВ ДЕН СОФИЈА. БУГАРИЈА
ВТОР ДЕН СОФИЈА. БУГАРИЈА
ТРЕТ ДЕН СОФИЈА, БУГАРИЈА

Групата Ц
НОСИТЕЛ Црна Гора-  Ljubomir Celebic,Igor Saveljic,Ivan Saveljic, Pavle Rogan, Mirko Bjelica (captain)

Ерменија: Khachatur Khachatryan, Ashot Gevorgyan, Daniil Proskura, Mikayel Avetisyan, Vahe Avetisyan (captain)

МаКЕДОНИЈА: Tomislav Jotovski, Danil Zelenkov, Predrag Rusevski, Shendrit Deari, Dejan Marinkovikj (captain)


 Македонската репрезентација заминува во Софија Бугарија

 Номинирани екипи за Дејвис Куп 2012


     

Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup