клубови членки
 клубови членки

 

Рб

Тениски клуб

тел, e-mail, web

терени

1

Југ-Скопје

ул: Градски парк бб, 1000 Скопје
тел: 075/430405 факс 02 5511896
e-mail:
tcjug@unet.com.mk
web:

7 земјени терении
1 тврда подлога

2

ТеннисПарк Скопје -Скопје

ул: Бул “АСНОМ” бр.1, 1000 Скопје
тел: +
+38970385021   
web: http://www.scjanesandanski.mk/mk-MK/Home/ObjectDetails/28  

e-mail: tennisparkskopje@yahoo.com

4 земјени терени

3

МТП-Скопје

ул: Христо Смирненски 46А, 1000 Скопје
тел: 02/3064-421
e-mail:
igor.jankovski.mtp@gmail.com
web: www.tam.com.mk

3 земјени терении
2 тврда подлога

4

Академија за тенис
Крстевски - Скопје

ул: Илинденска бб, 1000 Скопје
тел/факс: 070/700770
e-mail:
dejan@atk.mk
web:
www.atk.mk

2 терени тврда подлога

5

Леонтиќ Спорт-Скопје

ул: Лондонска 10 локал 3, 1000 Скопје
тел: 070 377910 или 078 377910
e-mail:
leontic.sport@yahoo.com
web:
http://www.leontic-sport.mk

2+4 земјени терени

6

Акватен-Кочани

ул: Иван Милутиновиќ 64, 2000 Кочани
тел: 070/566-807, факс: 02/2735 745
e-mail:
angel_akvaten@yahoo.co.uk
web:

6 земјени терени
 

7

Триумф-Штип

ул: Борис Кидрич бр 6, 2000 Штип
тел:070/319-659 , факс: 032/384484
e-mail:
triumf_stip@yahoo.com
web:

4 тврда подлога

8

ФАНТЕНИС-Скопје

моб: 0 71810223, тел/факс: 02/2631634
e-mail:
boma@mt.net.mk или funtennis_sk@yahoo.com
web:


2 тврда подлога

9

Охрид - Охрид

ул: ДамеГруевБ1 / 1-24, 6000 Охрид
тел: 070/336355 факс: 046 /273 273
e-mail:
nate_ohrid@hotmail.com 
web:

земјени терени

10

Битола - Битола

Цане Василев 2/22, 7000 Битола
тел: 070/537 190 , факс: 047/240796
e-mail:
pavlovskizlatko@yahoo.com или tenisbitola@yahoo.com
web:
http://www.atp.mk/

2+2 земјени терени
 

11

Љуботен-Тетoво

ул: АлександарЗдравковски бр: 28, Тетово
тел/факс: 078340890 Живко Грнчаровски   078428204 Дејан Настески
e-mail:
web:

3 земјени терени

12

Прилеп-Прилеп

ул: Митко Цветановски 17, 7 500 Прилеп
тел/факс: 048 417 007 факс: 048 433 007
e-mail:
mgpp@t-home.mk
web:

2 земјени терени

13

Борец-Велес

ул: Благој Ѓорев бр: 97-2/6, 7 500 Велес
тел/факс: 02 /2521-444
e-mail:
Trajce.Crvenpanov@crm.org.mk
web:

2 тврда подлога

 14   

Црна Река -Кавадарци

ул: 7ми Септември број 62,  Кавадарци
тел / факс: 075 660 655
е маил:
  teniskiklubcrnareka@yahoo.com
web:

3 земјени терени

15

Винер Про-Прилеп

ул:  Радика бр 3, 7500 Прилеп 
тел:048/410200
e-mail:
merikuseska@gmail.com     
web:

 2 земјени терени

 

16

Астибо-Штип

ул: 29-ти Ноември број 21, 2000 Штип -ПФ 83, 2000 Штип
тел: 071217686
e-mail:
tkastibo@t-home.mk  
web:

3 тврда подлога

17

ИТЦ Македонија-Скопје

ул: Сава Ковачевиќ бб, 1000 Скопје
тел/факс: 02 2782 182
e-mail:
kitinov@yahoo.com
web:

2 +1 тврда подлога
2 вештачка трева со ризла

  18  

Куманово 2010

терени: Октомвриска револуција бб, (Спортски центар Кеј во Куманово)
канцеларија:Егејска Македонија бр:12/3-4, Куманово
телефон: 078 412 369
e-mail: gorkitan
@yahoo.com
web:

2 тврда подлога

19

Тениска Академија ДООЕЛ –Скопје

терени:АСНОМ бб, (терени во Аеродорм тврда подлога)
канцеларија:Борка Талевски бр. 15-9, Скопје
телефон: 078 200287
e-mail:
momir.tenis@gmail.com
web:

4 тврда подлога

20

ХИТ ЕНД РАН ДООЕЛ Скопје

Ул. Булевар Јане Снадански бр,24 Аеродром, Скопје

Тел. 071854868

Е-mаил: tennishitandrun@gamil.com 

web:

1 тврда подлога

 

21

ТУМБА ТЕНИС КЛУБ-Куманово

Ул. Страшо Пинџур бр.30, Куманово

Тел.  Далибор 070381496

e-mail: dimkovskid@yahoo.com  

2 тврда подлога

22.

ЗГ Тениски клуб Круна-Гевгелија

Ул. Сава Михалјов бр. Л-1/23 Гевгелија

Тел. Цветан Неловски 070320616

E-mail: tkkruna@gmail.com 

Web: -

2 тврда подлога

23.

Тениски клуб Меч Поинт Плус Радовиш

Ул. Булевар Александар Македонкси бр.33, Радовиш

Тел. Иван Лефков 078 230 882

E-mail: tkmatchpoint@yahoo.com 

Web:-

2 тврда подлога

24.

Тениски клуб Нет-Струмица

Ул. Улевар Маршал Тито бр. 5/4-7, Струмица

Тел. Виктор Баџуков 078384007

E-mail: teniskiklubnet@yahoo.com 

Web: -

1 тврда подлога

1 земјен терен

 

25.

Тениски клуб Неготино-Неготино

Ул. Ацо Аџи Илов бр. 2, Неготино

Телефон: Дејан Јованов  078277560

Е-маил: tknegotino@gmail.com 

Web: http://tknegotino.com/

3 земјена подлога

2 мини теннис терени –земјена подлога

 

Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup